nieuws

Grove CM20 rupskraan met telescopische giek

bouwbreed Premium

De kranendivisie van Grove Worldwide introduceert naast een aantal verbeterde modellen een telescopische kraan, met een maximale mastlengte van 36,90 meter, op rupsen.

In aansluiting op de introductie van de AT900 serie in 1994 heeft grove een aantal verbeteringen aangebracht op zowel de 80 tons kraan AT990 en de AT9120. De laatste is nu beschikbaar voor een echte 120 ton hijsvermogen terwijl daarnaast, door de gehele hijstabel, verbeteringen zijn gerealiseerd. Tevens is de werkradius van de telescopeerbare mast gebracht tot 44 meter waarbij in sommige werkgebieden de capaciteiten met 100 % zijn toegenomen.

Europa

In oktober 1994 heeft Grove twee nieuwe 30 tons ruwterrein-kranen geintroduceerd voor de Amerikaanse markt. Beide nieuwe kranen, de RT500D en RT500DXL zijn uitgerust met de langste telescopische masten in hun klasse. Zo heeft de mast van de RT500D een maximale lengte van 25,5 meter terwijl de RT500DXL daar nog een schepje bovenop doet met 30,1 meter.

De RT500D is nu ook voor Europa beschikbaar en is daartoe uitgerust met een totale breedte van 2,5 meter waardoor deze kraan zich gemakkelijk over de Europese wegen kan bewegen.

Nieuw bij Grove Crane is de op rubberen rupsen staande kraan van het type CM 20.

Deze kraan is uitgerust met een telescopische mast met drie secties en komt daarmee tot een hoogte van 23,80 meter. Deze lengte kan nog vergroot worden door een klapjib met een lengte van 7,62 meter. Optioneel is nog een telescopische jib beschikbaar in het bereik van 7,62 tot 13,1 meter. Deze voorziening kan worden opgetopt in een bereik van van 0 gr. of 30 gr. .

Krachtbron in deze kraan is een zes cilinder Cummins dieselmotor die een vermogen afgeeft van 138 kW.

Opmerkelijk bij de CM20 is zijn rijsnelheid. Met 8 km/uur is hij ongeveer driemaal zo snel als een standaard rupskraan op stalen rupsen. Nog een niet onbelangrijke karakteristiek is het feit dat het hefvermogen van de hoofdmast ook rijdende en over de volle 360 gr. zwenkend verwerkt kan worden.

Een opmerkelijke introductie bij Grove Crane is die van de CM20, een telescopische kraan op een onderwagen die uitgerust is met rubberen rupsen.

Reageer op dit artikel