nieuws

Friese Smallingerland beloont duurzame bouwers met korting

bouwbreed Premium

De Friese gemeente Smallingerland geeft particulieren korting op de bouwkavel als zij duurzaam bouwen. Aan de financiele prikkel is een pakket van verplichte minimale eisen verbonden. Smallingerland gaat met dit pakket verder dan de landelijke eisen.

Het basispakket van eisen richt zich op het gebruik van bouwmaterialen, energie, water en afval. Een maximale subsidie van f. 2500 is beschikbaar als in de woning een zonnecollector, een betere isolatie van wanden, vloer en dak wordt bereikt en als speciaal glas wordt gebruikt. De meerkosten van dit pakket belopen f. 5000.

Als ook warmtewanden, nog zwaardere isolatie van wanden, vloer en dak en speciaal geisoleerde beglazing worden toegepast, dan volgt een tweede reductie van f. 2500 op de grondprijs.

Reageer op dit artikel