nieuws

Dronten buigt zich over aanleg van kunstijsbaan

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Lammert Grootoonk wil in Dronten een overdekte kunstijsbaan met bedrijvencomplex bouwen. Met burgemeester en wethouders van Dronten is inmiddels een intentieverklaring ondertekend voor de ontwikkeling van het complex dat f. 25 miljoen kost. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren.

Zowel de gemeente Dronten als de provincie (EU-gelden) willen een subsidie van f. 2,5 miljoen op tafel leggen. In totaal wil de projectontwikkelaar elf hectare grond kopen op het nieuwe industrieterrein Dronten-West. Gezien het grote aantal schaatsers uit Flevoland dat in Deventer of Thialf gaat schaatsen, verwacht de gemeente dat voor een nieuwe ijsbaan in Flevoland zeker een markt is. De ijsbaan wordt gecombineerd met een groot bedrijvencomplex.

Reageer op dit artikel