nieuws

Dak PTT-museum Den Haag gerenoveerd

bouwbreed

Cazdak heeft het dak van het PTT Museum in Den Haag gerenoveerd met gemineraliseerd SBS gemodificeerde bitumineuze dakbanen voor het buisvormige dak. De platte daken zijn voorzien van APP gebitumineerde polyestermat, geballast met grof grind.

Voor het buisvormige dak is uit esthetisch oogpunt gekozen voor de gemineraliseerde SBS. Gebruikt is de SBS-dakbedekking fabrikaat Siplast type Parafor S. Voor de platte daken zijn APP-rollen type Nedamat GP Super toegepast. Deze hebben een dubbele wapening van glasvlies en spunbounded polyestermat. Dat geeft stabiliteit aan de dakbedekking. Als isolatie is voor steenwol van Rockwool gekozen. Het fors geisoleerde dak draagt tevens bij tot de vermindering van de nagalmtijd in het museum.

Deze nagalmtijd is door de dakconstructie teruggebracht van 6 naar 1,2 seconden. De keuze van de bedekkingen is gemaakt op grond van het advies van de Architectencooperatie Balans uit Rotterdam. Duurzaamheid en onderhoudsgevoeligheid zijn volgens Cazdak BV te Rotterdam als belangrijke uitgangspunten gehanteerd. Tevens is advies ingewonnen bij het Dakinformatie- en adviescentrum.

De werkzaamheden hebben plaatsgevonden naar aanleiding van de uitbreiding van het museum met het uit 1915 daterende voormalige Verenigingsgebouw voor de Theosofiastichting, indertijd ontworpen door architect K.P.C. de Bazel. Dit gebouw met het in het werk gestort schaaldak stond los van het museum.

Reageer op dit artikel