nieuws

Conditioner reageert op temperatuurverhoudingen

bouwbreed

De luchtontvochtigers van Master zijn vernieuwd. Ze reageren nu op de temperatuurverhoudingen in de verdamper en het vrieselement.

Totnogtoe waren de conditioners ingesteld op 40 minuten condenseren en 10 minuten ontdooien. Bij lage temperaturen bevriest het element echter sneller. De nieuwe luchtontvochtigers beginnen meteen met ontdooien als dat nodig is. Daardoor is het rendement beter. De Master luchtontvochtigers worden geleverd door Desa Europe BV te Rotterdam. Ze werken op 220 V. Het gecondenseerde water wordt in een bak opgevangen en moet nu en dan verwijderd worden (eventueel via een afvoerslang). De lucht komt iets verwarmd en droog uit het apparaat. Met behulp van een hygrometer kan een ruimte, bijvoorbeeld een timmerwerkplaats, met een conditioner op een bepaalde luchtvochtigheid gehouden worden. Het principe van de conditioners is te vergelijken met dat van een koelkast. De vormgeving van de vernieuwde Master luchtontvochigers is zo, dat zij gemakkelijk te verplaatsen zijn Ze zijn voorzien van onderspanning-beveiliging en controlepaneel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels