nieuws

Architecten buigen zich over inrichting Drentse Hunzelaagte

bouwbreed

Het NOS-televisieprogramma ‘Van Gewest tot Gewest’ besteedt op vrijdagavond 17 maart aandacht aan het zogenaamde Keuningscongres, dat een dag later in Assen wordt gehouden. Deze door het bureau RegioPRojekt uit Groningen georganiseerde bijeenkomst is bedoeld voor architecten die hun fantasie hebben losgelaten op de inrichting van de zogenaamde Hunzelaagte. Dit is een strook grond aan weerszijden van het water De Hunze tussen de Hondsrug en de Veenkolonien.

Drenthe is een van de mooiste provincies van Nederland en juist daarom willen veel mensen er wonen. ‘Drenthenieren’ is een begrip geworden. Maar de laatste jaren wordt duidelijk dat de uitbreidingswijkjes aan bestaande dorpen de schoonheid van het gebied danig aantasten.

Problemen als ‘schimmelziekte’ en ‘witte tornado’ komen op het Keuningscongres uitgebreid aan de orde. ‘Van Gewest tot Gewest’ peilt alvast wat meningen. Het tv-programma is van 19.33-19.58 uur te zien op Nederland 3.

Reageer op dit artikel