nieuws

Aankopen drijven resultaat NS-dochter Strukton fors op

bouwbreed Premium

“Terugkijkend op vorig jaar ke wij met z’n allen constateren, dat Strukton een enerverend jaar achter de rug heeft. De omzet is fors gestegen en het resultaat navenant”, aldus Herman Drenth, voorzitter Groepsdirectie Strukton, in het jongste personeelsblad.

“De krachtige omzetstijging is enerzijds te danken aan de groei van de al bestaande activiteiten, maar bovenal aan de overname van bedrijven.”

De 100-procents-bouwdochter van de NS realiseerde over 1993 een resultaat na belasting van f. 5,073 miljoen en een gedeclareerde omzet van f. 437 miljoen. De winst over dat jaar werd nadelig beinvloed door zware verliezen bij Strukton Staalbouw en – in mindere mate – Strukton Prefab Beton. In een eerder gesprek met deze krant verklaarde Drenth dat beide activiteiten over 1994 zullen bijdragen aan de winst. Over 1995 verwacht men dat de stijgende lijn kan worden gecontinueerd.

Om de omzet fors te doen laten groeien kocht men vorig jaar onder andere een deel van Bruil-Sanders Bouw en de Belgische aannemer De Meyer.

Niet bekend

Reageer op dit artikel