nieuws

Twee platform hefwagens voor prefab-betonindustrie

bouwbreed

In samenwerking met V.B.I. Huissen BV heeft Machinefabriek Hencon uit Gendringen twee nieuwe platformhefwagens voor de betonindustrie ontwikkeld en gebouwd.

Deze speciale voertuigen zijn bestemd voor de afvoer van geprefabriceerde betonelementen, in dit geval vloerplaten. Dit houdt in het oppakken van de vloerplaten in de produktiehal, het transport van een stapel platen naar het tasveld en het lossen van de platen.

Het concept van de voertuigen is geheel nieuw. Opvallend zijn de grote afmetingen en het speciale hefmechanisme.

Vloerplaten tot een lengte van 15 meter en een gewicht van 8.000 kg ke worden opgepakt. De maximale platformbelasting voor de kleine uitvoering is 12.000 kg en voor de grotere 16.000 kg.

Er is bewust gekozen voor twee verschillende wagens. De 12 tons uitvoering heeft een hefmechanisme met een speciale platenklem en kan platen heffen tot een gewicht van 4000 kg en een lengte van 10 meter. De grotere 16 tons uitvoering heeft twee hefinrichtingen, elk met een aparte klem met een hefcapaciteit van 4000 kg. Beide hefinrichtingen ke zowel apart (voor kortere platen) als tegelijk (voor langere platen tot 15 meter en van een gewicht tot 8000 kg) gebruikt worden.. De aandrijfas is aan de voorzijde voorzien van dubbele banden waardoor afstempelen tijdens het laden en lossen niet nodig is.

Door de hydrostatische aandrijving zijn de voertuigen geschikt om de gehele dag voor- en achteruit te rijden. De bediening is zeer eenvoudig. Daarnaast is de cabine voorzien van een draaibare stoel en dubbele bediening.

Na de succesvolle inbedrijfname van de nieuwe Hencon platformhefwagens is de logistiek bij V.B.I. Huissen BV beter ingevuld en de produktiecapaciteit verhoogd.

Met de ingebruikname van onder andere deze met een hefinrichting uitgevoerde platform hefwagen (men beschikt ook over de uitvoering met twee hefinrichtingen) is de logistiek bij V.B.I. verbeterd en de produktiecapaciteit toegenomen.

Reageer op dit artikel