nieuws

Rendement op belegd vermogen Abp valt stijl

bouwbreed

Het rendement op het belegd vermogen van het Algemeen burgerlijk pensioenfonds (Abp) is in 1994 dramatisch gekelderd. Er werd een negatief rendement behaald van 1 procent, tegen +16,5 procent in 1993. Het belegd vermogen is f. 185 miljard.

Volgens de jongste Abp Krant komt dit grote verschil door de wijze waarop de laatste jaren het rendement wordt gemeten. Dat men daar niet tevreden is, blijkt uit het feit dat men meer wil gaan beleggen in aandelen met een hoger rendement.

“Op dit moment belegt het Abp 71 procent in vastrentende waarde, 12 procent in aandelen, 7 procent in OG, 9 procent in hypotheken en 1 procent in kortlopende leningen.”

Het Abp kwam eergisteren in het nieuws omdat men het Haagse stadhuis voor minimaal f. 275 miljoen heeft verkocht aan de gemeente.

Reageer op dit artikel