nieuws

RBB krijgt eind april eigen hydraulische kraan

bouwbreed

Eind april krijgt RBB te Montfoort zijn eigen kraan met oplegger, voor het transport van dakpannen vanaf de oplegger rechtstreeks op het dak. Deze hydraulische kraan met een armlengte van 22 meter en een hydraulische klem , is op afstand met behulp van een draadloze afstandsbediening te sturen. Dat is bijzonder handig, omdat de chauffeur van de truck met oplegger en hijskraan zelfstandig de dakpannen op het dak kan zetten, zonder dat een dakdekker aanwezig is.

Het slepen van dakpannen van de tas naar de pannelift behoort hiermee definitief tot het verleden. Op de oplegger ke 5000 dakpannen tegelijk worden vervoerd. Voorheen maakte RBB nog gebruik van een mechanische klem, die bovendien niet flexibel in hellingshoek was. De nieuwe klem werkt hydraulisch. Bovendien kan de klem door een vernuftig besturingssysteem elke hellingshoek van het dak aannemen. Dat heeft volgens directeur J.B. Kremers tot gevolg, dat de kans op beschadiging van de dakconstructie, dan wel van de reeds gelegde dakpannen aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien verhoogt het de veiligheid van de mensen op het dak volgens hem. Een steun, die vooraf op het dak wordt geplaatst, zorgt ervoor, dat de dakpannen niet van het dak ke glijden. De hydraulische klem kan drie pakketten van 36 tegelijk aan.

Reageer op dit artikel