nieuws

Raam met overlap in kozijn gelijmd

bouwbreed

De Kock van Gelder heeft wel een heel bijzonder raam op de Bouwbeurs te Utrecht geintroduceerd. Het betreft een taatsraam bestaanden uit een houten kozijn van normaal onbehandeld naaldhout en dubbelglas- waarvan het buitenblad bestaat uit gehardglas van 5 mm dikte. Dit geharde glas nu, heeft een overlapping aan alle kanten van 46 mm. Daarmee wordt het dubbelglas in zijn geheel met de overlappen op het houten kozijn verlijmd. Daardoor kan het kozijn bestaan uit onbehandeld naaldhout, omdat door de overlap van het glas er geen water naar binnen kan dringen. Aan de bovenkant is het raam slechts voorzien van een aluminium afwateringsprofiel.

Het dubbelglas is voorts in elke gewenste uitvoering te leveren, met die verstande, dat het geharde glas met overlap blijft gehandhaafd. De ramen van De Kock van Gelder BV uit Beneden-Leeuwen zijn voorzien van een driepuntssluiting, zodat ze mede door het gesloten glasoppervlak behoorlijk bestand zijn tegen inbraak. Het bedrijf plaatst de ramen geheel in eigen beheer.

Het geharde glas ter plaatse van de overlappen over het kozijn, is voorzien van een emaillelaag, die in vele kleuren is te leveren, zodat de architect ruime keuze heeft. Het bedrijf geeft op dit GH-raam, dat in bijna elke afmeting is te leveren, tien jaar volledige verzekerde garantie, inclusief montage. Er wordt geen aflopende berekening toegepast.

Reageer op dit artikel