nieuws

Open dag Rijnmond Bouw trekt 200 belangstellenden

bouwbreed

Rond tweehonderd bezoekers kwamen naar de open dag van Samenwerkingsverband Rijnmond Bouw te Schiedam. Voor het merendeel waren de bezoekers scholieren uit het vbo, maar daarnaast kwamen ook mavo, havo en mts leerlingen op de open dag af, aldus W. van Pelt, directeur van het opleidingsinstituut.

Vanwege de open dag werden circa honderd scholen in de regio Rijnmond benaderd, aldus Van Pelt. Hij vindt de opkomst van gemiddeld twee leerlingen per school niet teleurstellend.

De bezoekers van de open dag konden kennismaken met verschillende opleidingen. Zo werden er onder meer demonstraties verzorgd in metselen en dakpannen leggen.

Daarnaast was er een aparte afdeling voor de sector grond-, weg- en waterbouw. R. van Dalen, de coordinator van deze afdeling, constateerde dat er aanzienlijk meer belangstelling bestaat voor een beroep in de grond-, weg- en waterbouw dan vorig jaar. “Er hebben zich al zes jongens aangemeld die serieus zijn geinteresseerd in deze richting en misschien krijgen we nog wel meer aanmeldingen.”

Volgens Van Dalen moet er binnen het VBO veel meer aandacht voor de beroepsmogelijkheden binnen de sector grond-, weg- en waterbouw komen. Hij maakt van de open dag gebruik om zowel VBO-leerlingen als docenten te benaderen. De scholieren legt hij uit welke beroepsmogelijkheden er zijn, terwijl hij docenten weet te interesseren voor gastlessen. Ook leerlingen van Samenwerkingsverband Rijnmond geven acte de presance. Ze demonstreren onder meer hoe een schoorsteen wordt gemetseld en hoe dakpannen worden gelegd. Jan Brouwer, die het eerste jaar van de opleiding metselen volgt, vindt het enerzijds erg leuk om deel te nemen aan de open dag, maar vindt het ook wel moeilijk om te werken als er mensen op zijn vingers kijken.

Over de opleiding die hij volgt, is hij heel enthousiast omdat hij met allerlei bedrijven en verschillende soorten werk in aanraking komt.

Reageer op dit artikel