nieuws

Omzet bouwmaterialenindustrie nam sterk toe

bouwbreed Premium

De omzet van de industrie is vorig jaar in vergelijking met een jaar eerder met 4 procent gestegen. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De bouwmaterialenindustrie scoorde een groei van meer dan 10 %.

Daarmee heeft de industrie zich nagenoeg hersteld van de inzinking in 1993. In 1994 steeg de binnenlandse omzet met 3 procent en de export met 6 procent.

Volgens het CBS wordt de groei van de export steeds hoger. De export groeide in het vierde kwartaal met 9 procent. De exportgroei was 3 procent in de eerste drie maanden van 1994 en 5 procent in het tweede en derde kwartaal.

Ook de groei van de binnenlandse afzet houdt aan. In het vierde kwartaal is de binnenlandse omzet 5 procent groter dan in dezelfde periode van 1993. In het eerste kwartaal daalde de omzet nog 1 procent. In het tweede kwartaal van vorig jaar was nog sprake van een lichte groei met 1 procent en in het derde kwartaal nam de binnenlandse omzet met 4 procent toe.

Reageer op dit artikel