nieuws

Limburgse KvK wil sterkere recreatieve functie Middenpeel

bouwbreed

De Kamer van Koophandel in Noord-Limburg stimuleert de recreatieve en toeristische functie van het Middenpeelweggebied (360 ha met 28 campings en vijf grote bungalowparken) tussen IJsselstein en Kessel.

Het gebied moet aan de Westkant van de Maas de recreatieve slagader van Noord-Limburg worden.

Dit blijkt uit het rapport ‘Toerisme en recreatie in de Middenpeelwegzone’ waarvan recent het eerste exemplaar overhandigd werd aan Gedeputeerde Constant de Waal (Economische zaken) van de provincie Limburg. In het rapport zijn alle ideeen en plannen die er leven op het gebied van toerisme en recreatie gebundeld. Ze worden als een po gepresenteerd voor het verwerven van provinciale, nationale en Europese subsidies.

Genoemd worden de plannen voor de bouw van 250 luxe vakantiebungalows bij camping de Schatberg in Sevenum en een zevental nieuwe poen op het gebied van de dagrecreatie, met als trekker het Aktivon attractiepark op de voormalige stortplaats Zuringspeel in Horst. Met de uitvoering hiervan is een investering van f. 125 miljoen gemoeid. Een nieuw aan te leggen bos zou de poen met elkaar ke verbinden.

Reageer op dit artikel