nieuws

Leidingkokers van kunststof

bouwbreed Premium

Keppel Kunststoffen BV te Doetinchem introduceert leidingkokers van pvc met een U- of L-vormige doorsnede, voor tegen een wand of in een hoek. Zulke kokers zijn vooral handig bij renovatie, maar ke ook bij nieuwbouw gebruikt worden. Bij de kokers hoort een muurbevestigingsprofiel met een F-vormige doorsnede. De leidingkoker is in het profiel te klemmen.

Voordeel is, dat de koker ten alle tijde ook weer gedemonteerd kan worden, bijvoorbeeld als er reparaties aan de leidingen nodig zijn. De kokers zijn snel aan te brengen, wat een behoorlijke besparing op arbeidsloon betekent in verhouding met kokers van bijvoorbeeld gipsplaat en hout. Ze zijn te schilderen en te behangen. Het is uiteraard mogelijk om isolatiemateriaal in de koker rond de leidingen aan te brengen. Volgens Keppel is het materiaal vlamdovend en levert het dus geen extra brandgevaar op.

Reageer op dit artikel