nieuws

Heidemij wil in Sydney gaan saneren

bouwbreed Premium

De Heidemij is volop in de race voor een omvangrijk saneringspo op een terrein in Sydney, nabij de locatie waar in het jaar 2000 de Olympische Spelen worden gehouden. Heidemij’s grondreinigingsfabriek in Moerdijk heeft de opdracht gekregen voor een proefsanering van 150 ton met lood vervuilde grond.

De natte reinigingsmethode, die door Heidemij Realisatie zal worden toegepast, genoot bij opdrachtgever ICI Dulux de voorkeur boven andere methodieken uit de V.S., Duitsland en Engeland. Het ligt in de bedoeling dat Heidemij op de terreinen van ICI Dulux een reinigingsfabriek zal bouwen voor de reiniging van de 100.000 ton vervuilde grond. Daarna wordt op twee andere terreinen van ICI Dulux met de Nederlandse saneringstechniek schoongemaakt.

Reageer op dit artikel