nieuws

Egmond aan Zee wacht op goedkeuring voor wooncomplex

bouwbreed

Scholten’s Bouwbedrijf Andijk BV en de provincie Noord-Holland zijn het niet eens over de bouw van een appartementencomplex op de lokatie van het voormalige Boulevardhotel in Egmond aan Zee. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland geven geen toestemming.

De onenigheid over de plannen van Scholten’s Bouwbedrijf duurt al zo’n drie jaar. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht voor het bouwbedrijf. De gemeente Egmond had geen enkel bezwaar tegen de plannen. G.S. van Noord-Holland wees de herziening van het bestemmingsplan voor het Boulevardgebied, dat onder andere de bouw van het appartementencomplex mogelijk maakt, echter gedeeltelijk af.

Belangrijkste bezwaar van G.S. is dat het plan van Scholten’s Bouwbedrijf op de begane grond te weinig activiteit, in de vorm van winkels en horeca, biedt. De provincie wil voor het hele Boulevardgebied winkels en horeca op de begane grond. De gemeente is het daar in grote lijnen mee eens. Het voormalig Boulevardhotel ligt echter in een deel waar nauwelijks sprake is van bezoekers, waardoor woningen meer op hun plaats zijn.

In beroep

Scholten’s Bouwbedrijf en de gemeente Egmond gingen samen tegen het besluit van G.S. in beroep. Die procedure loopt nog steeds. Verder probeerde het bouwbedrijf via de Raad van State een voorlopige voorziening te treffen, om alvast te ke beginnen met de bouw van het appartementencomplex.

De Raad van State wees dit verzoek af. Wel was zij van oordeel dat de beroepsprocedure zo snel mogelijk moet worden afgehandeld.

Ook de gemeente Egmond wil een procedure beginnen tegen de afwijzing van het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel