nieuws

Dow wil met honderd procent CO2 blazen

bouwbreed

Op het ogenblik is Dow in Terneuzen bezig met een programma om 100 procent CO2 (kooldioxyde) als blaasmiddel voor de produktie van de blauwe isolatieprodukten van geextrudeerd polystyreen te testen. Dit om de ozonlaag aantastende stoffen geheel uit te schakelen.

De eerste testen zijn volgens het bedrijf hoopgevend, maar er zijn nog wel wat hobbels te overwinnen. Zo is het nog niet mogelijk om 100 % CO2 te bereiken bij platen die dikker zijn dan 80 mm, zonder dat de kwaliteit wordt aangetast. Dow Benelux NV hoopt nog dit jaar het hele programma rond te krijgen en een beperkt assortiment met CO2 geblazen produkten op de markt te brengen. Het huidige assortiment blijft echter vooralsnog te leveren.

Vooral de Wedi-bouwplaten blijken het goed te doen vanwege de besparing op arbeidstijd die ermee is te bereiken. Ze doen het goed in natte cellen. Baden, douchebakken, wanden en leidingkokers zijn er vlot mee af te werken. Daarna zijn ze direct te betegelen of te bepleisteren. Er zijn ook speciale badombouwelementen precies op maat, die op elke stenen vloer zijn aan te brengen.

De Wedi-leidingskokers zijn eveneens op maat te leveren. Een ombouwkast is met behulp van speciale ankers of lijm binnen tien minuten te monteren. De Wedi-platen zijn aan beide zijden voorzien van een met glasvezel versterkte mortel, waardoor ze goed zijn te gebruiken in natte cellen. Ook houten vloeren zijn ermee te bekleden, waarna tegels zijn aan te brengen.

Dow heeft verder Decarglas dubbelwandige beglazingselementen van Degussa in zijn leveringsprogramma opgenomen. Deze platen zijn gemaakt van geextrudeerd polycarbonaat inclusief een uv-beschermer. De dikten van de platen varieren van 4,5 tot 16 mm. Ze zijn geschikt voor kassen, loodsen, bedrijfs- en sporthallen alsmede industriegebouwen.

Wedi-bouwplaten veelzijdig toe te passen in natte cellen. Er is snel mee te werken, doordat er direct op valt te betegelen en dergelijke.

Reageer op dit artikel