nieuws

Debo Bedrijfsdeuren beleeft avontuur

bouwbreed

“Het was een hele klus”, zegt H. Zomer, verkoopleider van Debo Nederland NV, over de evacuatie van zijn onderneming. Het bedrijf, gespecialiseerd in bedrijfsdeuren moest vorige week ‘op de loop’ voor de dreiging van het water.

De fabriekshal gevestigd in Waardenburg, de nu wereldberoemde Tielerwaard, lag in het bedreigde gebied. “De dag dat we moesten evacueren hebben we de nodige relaties gebeld die in totaal met 40 opleggers zijn komen opdagen. Daarmee zijn al onze materialen weggebracht.”

Om de levering van de deuren niet in gevaar te brengen werd voor een belangrijk deel de produktielijnen in de fabriek Veendam ondergebracht.

Nadat de Tielerwaard weer werd vrijgegeven, besloot de directie van Debo om niet meteen huiswaarts te keren. “Omdat de hal toch leeg was is bepaald dat er een logistieke reorganisaties moest gaan plaatshebben”, zo vertelt Zomer.

De consequentie van dit besluit was dat de medewerkers van fabriek Waardenburg voorlopig in Veendam moesten blijven werken. Een toch aanzienlijke afstand, waardoor Debo noodgedwongen wederom een besluit nam door een recreatiepark in Wildervak af te huren. Daar zitten de medewerkers nu van maandag tot en met vrijdag. In de weekeinde vertoeft men gewoon thuis.

Avontuur

Hoe lang deze situatie gaat duren is nog niet helemaal bekend. “Niet lang meer”, zo verzekert Zomer. Een avontuur waarmee Debo op de Internationale Bouwbeurs in ieder geval een beetje pronkt. Een foto-collage waarop de evacuatie in beeld is gebracht heeft een prominente plaats gekregen: achter de bar.

Reageer op dit artikel