nieuws

Beveiliging tegen overbelasting klimsteigers

bouwbreed

Alimak GmbH heeft ter verhoging van de gebruiksveiligheid, voor zijn hef- en klimsteigers een nieuw meetsysteem voor overbelasting ontwikkeld en dit onder de naam OSS 6 voor patentaanvraag aangemeld.

Het systeem is geschikt voor montage op zowel enkel- als dubbelmastsystemen. Door montage van de lastmeetcellen op de steigerophangpunten worden alle relevante waarden herkend en gemeten. Het totale gewicht alsmede de plaatsing van de last op de steiger, het buigmoment en de torsiekrachten zijn in het meetsysteem op maximale grenswaarden in te stellen. Zo-dra een van deze grenswaarden wordt bereikt, wordt na een waarschuwingssignaal de steiger buiten werking gesteld.

Het overlastmeetsysteem herkent de verschillende platformconfiguraties en stelt zich daar automatisch op in.

Reageer op dit artikel