nieuws

Alimak Scando 11/20 brengt 13 man gelijktijdig omhoog

bouwbreed Premium

Alimak, producent van mobiele en stationaire hef- en klimsteigers, meent met de ontwikkeling van een nieuwe personenbouwlift, de Scando 11/20 TD, tegemoet te komen aan de marktbehoefte die de laatste zes jaar een duidelijke tendens aangeeft.

Kort voor de Bauma 1989 introduceerde Alimak op de Duitse markt de TD-serie (Top Drive). Het vloeroppervlak van de liftkooi bedroeg 1.3 x 3 meter en de hefvermogens van 1200 en 2000 kg dekten nagenoeg de marktvraag. Al tijdens de Bauma 1992 tekende zich duidelijk een veranderde vraag naar grotere liftkooien af. Met name voor de binnenafbouw groeide de behoefte naar minimale vloeroppervlakten van 1,5 x 3,2 meter en hefvermogens van 2000 kg. Hierop inspelend lanceerde Alimak de Scando 20/32, kort daarop gevolgd door een variant hierop met 3,7 meter lange liftkooi die met een 3,2 meter brede zijdeur kan worden uitgerust.

Ontwikkelingen met name op de bouwmarkt van de nieuwe Duitse bondsstaten waren van invloed op de ontwikkeling van Alimak 11/20 TD. Gebruik van lichte constructiedelen alsmede een compromis tussen korfgrootte, draagvermogen en kosten is de basis waarop de ontwikkeling van deze nieuwe personenbouwlift is gestoeld. Met een hefvermogen van 1100 kg en een vloeroppervlak van 1,5 x 2,0 m ke met de Scando 11/20 TD tot dertien personen gelijktijdig worden vervoerd. De driehoekige mast waarlangs de lift zich beweegt wordt opgebouwd uit 72 kg zware segmenten zodat twee man zonder extra hulpmiddel in staat is deze lift op te bouwen.

De Alimak Scando 11/20 TD personenbouwlift is met zijn 1100 kg hefvermogen in staat dertien personen in een keer te vervoeren.

Reageer op dit artikel