nieuws

Zwitsers referendum over vastgoedrecht buitenlanders

bouwbreed Premium

De rechtse Zwitserse Democratische Partij wil paal en perk stellen aan de verwerving van Zwitsers vastgoed door buitenlanders. De partij heeft voldoende handtekeningen verzameld om een referendum te houden. De volksraadpleging zal naar verwacht in juni plaats vinden. Volgens de partij die vijf van de 200 zetels in het parlement bezet dreigt ‘een uitverkoop van ons geboorteland’.

Het Zwitserse parlement ging in oktober 1994 akkoord met een versoepeling van een wet uit 1985. Die wet beperkte het woningbezit door niet-Zwitsers. Buitenlanders die in Zwitserland wonen en regelmatig werken hebben geen toestemming meer nodig voor de verwerving van vastgoed. De Zwitserse Democraten vrezen verder de vernietiging van het Alpenlandschap door het eerder genomen besluit en menen dat de vastgoedprijzen voor de Zwitsers zullen stijgen.

Reageer op dit artikel