nieuws

Trane geeft vijf jaar garantie op hart koelmachines

bouwbreed

Trane Airconditioning heeft een nieuwe garantieregeling voor het hart van alle koelmachines met roterende compressoren, de scroll-, schroef- en centrifugaalmachines geintroduceerd.

Het betreft onder andere een compressor-motorgarantie van vijf jaar. De standaardgarantie van 1 jaar is volgens Trane Airconditioning te Soest op verschillende manieren uit te breiden. De standaard garantie van een jaar begint op het moment dat de koelmachine in bedrijf wordt gesteld. Gewoonlijk is dit binnen zes maanden nadat ze is geleverd. Is het om bouwtechnische redenen niet mogelijk om de machine binnen dit tijdsbestek in bedrijf te stellen, dan biedt Trane de mogelijkheid om een ‘garantie-pauze’ in te lassen. Bij een garantiepauze van langer dan 12 maanden voert het bedrijf periodieke inspecties uit, om te voorkomen, dat de machine schade ondervindt van de wachttijd. De standdaardgarantie gaat in, na de garantiepauze. Deze garantie is overigens door de gebruiker te verlengen tot twee jaar vanaf het moment dat de koelmachine in gebruik is genomen.

Reageer op dit artikel