nieuws

Rijk dreigt Rijswijk met miljoenenclaim

bouwbreed Premium

Het rijk verwacht dat het 20 a 25 miljoen gulden zal claimen bij de gemeente Rijswijk als deze besluit het plan voor de aanleg van een trambaan af te blazen. Het gaat om eerder verleende subsidies voor wegenbouwkundige aanpassingen, zo meldt Rijkswaterstaat.

Onlangs besloten Burgemeester en Wethouders een in 1992 door de vorige gemeenteraad genomen besluit te herzien. Daarin stond dat er een tram zou komen van Den Haag Centraal Station naar Rijswijk. Zo zou onder meer het industriegebied Plaspoelpolder beter bereikbaar worden. Nu rijden er bussen. Verscheidene instanties hebben inmiddels geld gepompt in voorbereidingen voor de aanleg. Het rijk verschaft subsidies voor aanpassing van het wegdek en voor een tramtunnel bij station Hollands Spoor die zou aansluiten op de tramrails naar Rijswijk. Ook de vervoersregio Haaglanden stak daar geld in.

De vervoersmaatschappij HTM schafte zelfs zes nieuwe trams aan om over het nieuwe traject te laten rijden. Per stuk kostten die drie miljoen gulden. “Voordat we besluiten of we claims indienen, zullen we proberen of we die trams elders ke laten rijden”, aldus een woordvoerder.

De gemeenteraad van Rijswijk beslist 31 januari over het collegevoorstel.

Reageer op dit artikel