nieuws

Renovatie Heizelstadion in Brussel valt veel duurder uit

bouwbreed

Voor de renovatie van het Heizel-stadion in Brussel is 200 miljoen Belgische frank (circa f. 11 miljoen) extra noodzakelijk. Dit is bijna een derde van de som die oorspronkelijk was begroot voor de enorme opknapbeurt van het verouderde stadion.

Dit meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Volgens het blad blijkt het tekort uit een vertrouwelijke nota die oud-burgemeester Thielemans aan de toenmalige gemeenteraad heeft gestuurd.

De renovatie kost 625 miljoen frank en wordt uitgevoerd door Besix, J.Delens, Franki en Van Roey. Dit bedrag is echter niet voldoende om van de Heizel een functioneel stadion te maken. In de oorspronkelijke begroting is een aantal zaken vergeten.

Het gaat om onderkomens voor onderhoudspersoneel, werkplaatsen, garages en de opslagplaatsen voor het atletiekmateriaal. Daarvoor is 40 miljoen frank nodig. De overkapping van de tweede tribune, waartoe nog niet besloten is, komt op 120 dan wel 48 miljoen frank, afhankelijk van het model dat men kiest. De kosten van het opknappen van de karakteristieke voorgevel van het stadion, die ook nog niet in de renovatieplannen waren opgenomen, bedragen 15 miljoen frank.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels