nieuws

Plannen voor landgoederen in Randstad en Schoonebeek

bouwbreed

Niet bekend

Ook ontwikkelt Oranjewoud BV plannen voor een 15 ha groot landgoed in de Haarlemmermeer. Met de grondeigenaar daar vindt nog overleg plaats.

Het Heerenveense ingenieursbureau reageert met beide plannen op een door de overheid uitgeschreven prijsvraag en zocht daartoe contact met Veldkamp Holding en Bedrijven.

De besloten prijsvraag, bestemd voor een zestal erkende ingenieursbureaus – waaronder de Heidemij en de Grontmij – heeft als doel een kant en klaar plan voor twee landgoederen op te leveren. De aanleiding van de prijsvraag vormde de gedachte dat Nederland behoefte heeft aan een tweetal landgoederen voor het nageslacht.

Het plan voor Schoonebeek gaat – ongeacht de uitslag van de prijsvraag – door. Momenteel wordt naar geldschieters voor het miljoenenpo in Schoonebeek gezocht. Volgens directievoorzitter W.J. Tonnis van Veldkamp Holding en Bedrijven zijn de provincie en de gemeente Schoonebeek laaiend enthousiast over het plan. Veldkamp is reeds in het bezit van de benodigde grond.

Niet bekend

Het idee voor de prijsvraag is afkomstig van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en het ministerie van Landbouw en Natuurbeheer. De hoofdprijs is een bedrag van – 30.000.

Reageer op dit artikel