nieuws

Noorse Nesporex-platen binnen toe te passen

bouwbreed

Trima BV uit Zaandam toont op de beurs de uit Noorwegen afkomstige Nesporex-platen voor binnentoepassing. Er wordt van gezegd dat ze ‘de veerkracht van natuurlijk hout combineren met de brandwerende eigenschappen van gips’. Het IBBC-Instituut TNO voor Bouwmaterialen en Bouwconstructies heeft de brandveiligheid getest.

Er zijn doorbrandtijden gemeten van 12 minuten bij 10 mm dikte, 22 minuten bij 15 mm en 62 minuten bij 28 mm dikte. De platen bestaan dan ook voor ongeveer 80% uit natuurgips en 20% houtspaanders. Ze zouden milieuvriendelijk zijn en sterk geluidwerend.

Ze zijn onder meer toe te passen als zwevende vloer onder parket enzovoorts, alsmede voor plafonds. De platen zijn te leveren met zes verschillende kantprofielen en op bestelling, in dikten van 6 tot 28 mm. De acht verschillende plaatafmetingen lopen op van 60 x 244 mm tot 120 x 300 mm.

Reageer op dit artikel