nieuws

NNI licht voor over energieprestatienorm

bouwbreed Premium

Het Nederlands Normalisatie Instituut (NNI) houdt tot half mei zeven korte introductiebijeenkomsten over het werken met de nieuwe energie-prestatienormen, die vanaf 1 oktober van kracht zullen zijn. Tijdens de bijeenkomsten zullen de nieuwe normen voor de utiliteitsbouw (NEN 2916) en voor de woningbouw (NEN 5128) worden behandeld. De deelnemers zullen op de hoogte worden gesteld van de achtergronden van de energieprestatie van diverse gebouwen, de techniek van het berekenen van de energieprestatiecoefficient met behulp van de EP-normen en de gevolgen van de nieuwe werkwijze voor de bouwpraktijk. Ook komt een aantal hulpmiddelen aan bod, zoals praktijkrichtlijnen met een rekenprogramma.

De bijeenkomsten vinden plaats op 31 januari, 9 februari en 21 februari in Utrecht, op 7 maart in Eindhoven, op 23 maart in Rotterdam, op 6 april in Zwolle en op 17 mei in Utrecht.

Reageer op dit artikel