nieuws

Nederlanders in slag om werk Beiroet

bouwbreed

De combinaties Ballast Nedam/Hochtief/Consolidated Contractors en Interbeton/Tarmac Overseas staan op de lijst van voorgeselecteerde aannemers die in aanmerking komen voor de aanleg van een oeververdediging voor het centrale deel van Beiroet. Dit po van de vastgoedorganisatie Solidere uit de Libanese hoofdstad vertegenwoordigt een waarde van zo’n – 300- tot – 600 miljoen. Bij elkaar lieten ruim zeventig bedrijven hun belangstelling blijken. Het werk voorziet in de aanleg van een waterkering met een lengte van meer dan duizend meter.

Deze vormt een dubbele lijn die bestaat uit betonnen caissons die elk meer dan 19.000 ton wegen. De caissons worden tot een diepte van ongeveer twintig meter afgezonken waarbij de bovenkant net onder de waterspiegel blijft. Op de genoemde lijst staan verder Dragados en Construcciones uit Spanje, Penta-Ocean uit Japan, Daewoo uit Zuid-Korea, Trafalgar House uit Groot-Brittanie en Bouygues en Campenon Bernard uit Frankrijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels