nieuws

MAN F2000 verkozen tot Truck of the Year 1995

bouwbreed

De presentatie van MAN op het 73e Salon in Brussel zal voor een belangrijk deel in het teken staan van de verkiezing van de nieuwe F2000 tot Truck of the Year 1995.

De nieuwe F2000 serie is door een deskundige jury van 14 vooraanstaande journalisten uit evenzovele landen na een spannend verlopende verkiezing met twee punten voorsprong gekozen. Criteria die de juryleden in hun beoordeling met name noemden waren o.a. het ver doorgevoerde modulaire bouwprincipe, de keuze uit vier verschillende Euro 2-motoren en vier Euro 1-motoren, de schijfremmen op de vooras, de nieuwe gesynchroniseerde Eaton RTSO transmissie, het EFR-principe en de onderrijbeveiliging aan de voorzijde.

Programma

Het leveringsprogramma omvat tot op dit moment trekkers en bakwagens in de vermogensklassen van 270 tot 460 pk in twee- en drie-assige uitvoering, 4 x 2 en 6 x 2. Binnenkort vindt een uitbreiding van de motorenlijn plaats met een 290 pk vijfcilinder Euro 1 motor. Het motorenaanbod omvat dan een achttal vermogens in Euro 1 en Euro 2 en in vijf- of zescilinderuitvoering. In de loop van 1995 vindt nog een programma-uitbreiding plaats van de F2000. Allereerst komen chassis met gestuurde voorloopas en vervolgens de dubbelaangedreven uitvoeringen. De vernieuwing van het bouwprogramma zal in de lente van 1995 starten.

Versnellingsbak

Uniek voor MAN is de versnellingsbak. Als eerste truckproducent in Europa biedt MAN de gesynchroniseerde Eaton RTSO versnellingsbak aan in de trucks met de zescilinder 460 pk motor. In Nederland zal deze transmissie ook standaard geleverd worden in de wagens met 400 pk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels