nieuws

Londen duurste

bouwbreed Premium

‘kantorenstad’

Amsterdam is de op drie na goedkoopste ‘kantorenstad’ in een vergelijking met 22 andere grote steden in Europa. Het duurst is Londen, terwijl de Deense hoofdstad Kopenhagen het goedkoopst is van allemaal.

Dat blijkt uit een overzicht van het bureau European Construction Research in Kopenhagen.

In de Britse hoofdstad wordt per vierkante meter eerste-klaskantoorruimte omgerekend f. 1200 huur betaald, in Amsterdam f. 450 en in hekkesluiter Kopenhagen f. 330. Goedkoper dan in Amsterdam is de huur in respectievelijk Oslo, Madrid en Brussel.

European Construction Research verwacht voor Kopenhagen overigens betere tijden voor de kantoorverhuurders na de realisering van de Sontbrug met Zweden. De huidige situatie wordt in de hand gewerkt door de leegstand van 600.000 m2 op een totaal van 9 miljoen.

Reageer op dit artikel