nieuws

Groei van Duitse economie komt in de gevarenzone

bouwbreed

De economische opleving in Duitsland kan dit jaar in gevaar komen, zo betoogt het gezaghebbende Duitse instituut voor economisch onderzoek DIW. De kapitaalmarktrente van 7,5 procent aan het eind van het afgelopen jaar is, volgens het instituut, het peil dat tot nu toe steeds voorafging aan een periode van economische zwakte.

Daarmee bestaat het gevaar dat de economische groei maar gering zal zijn of dat zelfs aan het herstel een vroegtijdig einde komt. Hierdoor ke veel nieuwe bedrijven in het oosten van Duitsland, die zich richten op de groei in het westen, in hun bestaan worden bedreigd, aldus DIW in zijn donderdag gepubliceerde ramingen voor dit jaar.

Volgens de prognoses zal de economische groei in Duitsland dit jaar 2 procent bedragen. Daarmee ziet de in Berlijn gevestigde instelling dit jaar duidelijk minder rooskleurig in dan andere instituten, die 3 of 3,5 procent groei verwachten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels