nieuws

Grindvloeren krijgen ‘trendy’ kleuren

bouwbreed

Poxy Grindvloer Nederland BV te Rotterdam levert vloeren in meer kleuren dan voorheen. Toegevoegd zijn terracotta- en okerkleuren. Volgens een woordvoerder van Poxy Grindvloer gaat het om ‘trendy’ kleuren. Poxy noemt de bruine en gebroken witte tinten ‘eco-kleuren’, die doen denken aan de natuur. De vloeren worden gemaakt van kunststoffen (epoxyharsen), kleurstoffen en grind. Ze zijn naadloos en ke in elke gewenste kleurschakering uitgevoerd worden. Er is keuze uit meer dan 200 kleuren.

Poxy noemt de vloeren ook wel ‘natuursteentapijt’ en benadrukt dat het materiaal ook in kantoren en woningen een alternatief is voor vaste vloerbedekking. Er is ook een uitvoering die iets weg heeft van marmer. Hij wordt aangeboden onder de naam ‘marmeretti’. Poxy stelt dat de grindvloeren gemakkelijk zijn te reinigen, omdat ze gemaakt zijn op basis van kunsthars. Ze zijn niet gevoelig voor het doordringen van vuil. Normaal ke de vloeren met water gereinigd worden. Hardnekkige vlekken zijn te verwijderen met een door Poxy in samenwerking met BP ontwikkelde reiniger. Dat geldt ook voor de vloeren in de nieuwe kleuren en voor de ‘marmeretti’.

Reageer op dit artikel