nieuws

Den Haag privatiseert bestaande en nog te bouwen parkeergarages

bouwbreed

In Den Haag worden vijf bestaande en drie nog te bouwen parkeergarages geprivatiseerd. Hiertoe hebben de gemeente en MBO-Ruijters Parking een overeenkomst gesloten. “Met deze overeenkomst is een directe investering van f. 110 miljoen gemoeid. Zowel nationaal als internationaal is dit in de parkeerbranche een unieke overeenkomst”, aldus een toelichting van MBO-Ruijters.

De bestaande garages bevatten ruim 2000 parkeerplaatsen en in de nog te bouwen ruimten moeten nog eens 2250 plaatsen komen. Deze garages worden gebouwd in het centrum van de stad en bij station Hollands Spoor.

In het contract is bepaald dat het gemeentebestuur verantwoordelijk is voor het beleid, terwijl Ruijters het risico draagt, de garages exploiteert en investeringen doet. Nog dit jaar wordt ook de exploitatie van 5000 stallingsplaatsen in bewonersgarages van de gemeente en van woningbouwverenigingen overgenomen. Het stallingstarief moet in vijftien jaar zodanig worden opgetrokken dat dit kostendekkend is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels