nieuws

Delfzijl trekt Amerikanen aan

bouwbreed

De Amerikaanse multinational Food Machine Corporation (FMC) laat in het havengebied van Delfzijl een fabriek bouwen voor de produktie van waterstofperoxyde, dat ondermeer wordt gebruikt als chemisch halffabrikaat en voor de behandeling van leidingwater en huishoudelijke/industriele afvalstromen. Medio 1995 zal FMC met de produktie aanvangen. De Groningse havenplaats werd gekozen uit 36 regio’s in Noordwest-Europa. Het nieuwe complex verrijst in de nabijheid van Akzo Salt and Basic Chemicals BV dat zo snel en goedkoop waterstof kan leveren. De Amerikanen verzorgden zelf het basisontwerp. Voor verdere detaillering en de bouwcoordinatie werd ingenieursbureau John Brown Engineers en Constructors BV uit Beek aangetrokken. De bouw wordt uitgevoerd door Van Wijnen Noord BV uit Gorredijk. FMC investeert ruim – 100 miljoen in de fabriek.

Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel