nieuws

Milieuvriendelijke blokbatterij

bouwbreed

Vanaf eind juni brengt de Nederlandse Handelsonderneming P.Jonker v.o.f. uit Geldermalsen milieuvriendelijke blokbatterijen op de Nederlandse markt.

Blokbatterijen worden veel gebruikt in de weg- en waterbouw, voor verkeersbakens en knipperlichten.

Ook in de recreatieve sfeer worden ze gebruikt. Het marktaandeel van dit soort batterijen is in Nederland de afgelopen jaren sterk gestegen van vier a vijf procent tot minstens 25 procent. De nieuwe blokbatterijen, die het Engelse bedrijf Hi Tech produceert, zijn volledig kwik- en cadmiumvrij.

Dit in tegenstelling tot andere merken blokbatterijen Daarnaast heeft deze bruinsteenbatterij een capaciteit die 25 procent hoger ligt dan die van gangbare blokbatterijen. Dit alles volgens een onderzoek van de elektrotechnische faculteit van de universiteit van Londen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld alkalinebatterijen vallen blokbatterijen nog niet onder de Europese wetgeving, maar het ligt voor de hand dat deze binnen niet al te lange tijd wel met dit soort regelgeving te maken krijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels