nieuws

Van Bemmel sterk in zeven en sorteren

bouwbreed

Sorteren, breken, zeven en verladen. Op deze vorm van activiteiten beweegt zich het materieel, dat Van Bemmel machine-import BV, De Meern, een van de nieuwe deelnemers aan de Technische Kontaktdagen, zal demonstreren.

Een aantal van de door Van Bemmel vertegenwoordigde machinemerken is recent aan het verkoopprogramma toegevoegd zodat voor de meeste TKD bezoekers een kijkje in kavel 35 een eerste kennismaking betekent met produkten van onder andere Vedbysonder Maskinfabrik, Beyer GmbH, Jenz en Mentllers Maskinfabrik.

Van Backers Maschinenbau demonstreert Van Bemmel een nieuw type zeefmachine met 3 uitzeeffracties en een hydraulisch kipbaar rooster voor grove ca. 300 mm voorscheiding. De zeefmachine is geschikt voor nagenoeg elk soort materiaal en heeft een capaciteit van 150-200 m3/uur.

Sinds 15 mei is Van Bemmel begonnen met de import van de Multi-Master knikladertjes van Johs Mentllers Maskinfabrik uit Denemarken. Deze compacte machientjes werden al eerder naar ons land gehaald en waren enkele jaren geleden op de TKD te zien onder het naamplaatje Jogger 300. De Multi-Master heeft een hydrostatisch rij-aandrijfsysteem. Daarbij zorgt een hoofdpomp voor een directe voeding van 4 onafhankelijke wielhydromotoren. Hiermee komen de ladertjes tot een grootste rijsnelheid van 20 km/h. Het programma telt 4 modellen met bakinhouden van 200 – 500 liter en met een eigen massa van 1350 kg tot 2900 kg. Backers Maschinenbau uit het Duitse Twist is via Van Bemmel sinds 1991 op de Nederlandse markt Dit bedrijf is pionier op het gebied van sterzeefinstallaties en kon in 1993 bij Terlouw Containers BV te Rotterdam zijn eerste bouw- en sloopsorteerinstallatie plaatsen op basis van het sterzeefprincipe . Deze diesel-hydraulische installatie heeft een capaciteit van 200 ton per dag. Dit programma zeefinstallaties sluit goed aan op de Combi-Screen zeefmachines van het Deense bedrijf Vedbysentnder Maskinfabrik. De Combi-Screen is een mobiele trommelzeef die werkt met 2 in elkaar draaiende trommels en waarmee 3 fracties zijn te zeven. Geleverd worden de typen HL 2000 en HL 2200 met dubbele trommel alsmede de KS 2000 die met zijn 5 meter lange en ent 200 cm trommelgeschikt is voor het uitzeven van bijv. compost. De installaties zijn standaard uitgerust met hydraulisch inklapbare afvoerbanden.

De Zuid Duitse fabrikant Beijer heeft zich meer toegelegd op de ontwikkeling en produktie van compacte mobiele schudzeven voor het op locatie afzeven en scheiden van zand, grond, grind, puin en stenen. Het onderstel van de machine is goedgekeurd voor snelverkeer. De dieselelektrische machine beschikt over een eigen dieselgenerator waarmee ook de 2 opklapbare transportbanden worden bediend. Afhankelijk van het materiaal komt deze schudzeef tot een capaciteit van 70 m3/h.

mbi Screen model ML 2000 S mobiele 2-assige zeefmachine met dubbele in elkaar draaiende trommels. De standaard machine weegt 10 ton en laad zich als aanhanger achter een trekker vervoeren met rijsnelheden tot 80 km/h.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels