nieuws

Bitelli afwerkmachine met emulsie sproeisysteem

bouwbreed

De Italiaanse fabrikant van wegenbouwmachines Bitelli, waarvan de machineprodukten door Bristar BV in ons land bekendheid genieten, heeft zijn asfaltafwerkmachine BB 671 C voorzien van een geintegreerde emulsie sproei-inrichting.

Bitelli ontwikkelde deze sproei-inrichting niet zelf maar betrekt die bij het Franse bedrijf Acmar. De Franse producent heeft op dit gebied reeds veertig jaar ervaring en komt zijn sproeisysteem type 525-CIA al op een groot aantal afwerkmachines van andere producenten veelvuldig tegen. De installatie bestaat uit een elektrisch verwarmde emulsie tank van 2500 liter, een hydraulisch aangedreven luchtcompressor met een capaciteit van 45 meter3/h, een eveneens hydraulisch gedreven pompinstallatie met een opbrengst van 35 meter3/h en een telescoperende sproeibalk.

Deze 4.65 meter brede balk is instelbaar op een minimum werkbreedte van 2,5 meter maar is met twee verlengdelen ook te veergroten tot maximaal 5,65 meter.

Het lagedruk sproeisysteem zorgt voor een regelmatige en nauwkeurig aangebrachte emulsielaag ook bij lage dosering en werksnelheid.

Bitelli afwerkmachine BB 671/C met geontegreerde emulsiesproei-inrichting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels