nieuws

Zelfrijdende trilwalsen van Ingersoll Rand

bouwbreed

Ingersoll-Rand NV uit Zoeterwoude introduceert de Pro-Pac serie zelfrijdende trilwalsen. De serie omvat elf modellen welke verkrijgbaar zullen zijn in vijf verschillende gewichtsklassen: SD-100, SD-150, SD-170 en de SD-180.

De produktiviteit van de Pro-Pac trilwalsen is geoptimaliseerd door een combinatie van een hoge centrifugaalkracht en een hoog gewicht van de trilrol. Het vibratiesysteem kan op eenvoudige wijze vanaf het instrumentenpaneel worden geregeld via een aan/uitschakalaar welke zich bevindt op de besturingshandgreep. Daarnaast kan een high/low schakelaar welke aan de rechterzijde van de machinist is opgesteld, worden gebruikt voor het selecteren van de amplitude-instellingen voor het gepatenteerde excentrische mechanisme in de walsrol.

Hoge amplitude

De hoge amplitude wordt aanbevolen voor dikkere funderingslagen terwijl de lagere kan worden gebruikt in gevallen van dunnere en gevoeliger ondergrond. Door een eenvoudige afstelling op het bedieningspaneel kan de excentrische snelheid worden aangepast aan de resonantie-frequentie van de verschillende grondsoorten, gebruikmakend van de frequentiesystemen op de rollers welke lopen van 18,3 tot 31,5 Hz.

De cabine is ontworpen voor gemak, eenvoudig gebruik, comfort en veiligheid alsmede voor een maximaal overzicht op het uit te voeren werk.

Veel aandacht is hierbij besteed aan het opvangen van de machinetrillingen, waartoe een viertal trillingsisolatoren zijn ingebouwd. Uiteraard is de cabine uitgerust met een volledig afstelbare en goedafgeveerde stoel.

Steile hellingen

Met uitzondering van het SD-100 model, dat alleen aangedreven wordt door de achteras, zijn de andere modellen uitgerust met aandrijving op de beide achterwielen en op de walsrol. De krachtige hydrostatische systemen zorgen ervoor dat ook bij steile hellingen voldoende gewerkt kan worden.

De werksnelheden ke hierbij naar keuze worden ingesteld. Alle modellen zijn voorzien van onderhoudsvrije, geveerde hydraulische remmen, conform SAE J1472 en ISO-normen. Met de inhoud van een brandstoftank kan de machine tien uur in bedrijf zijn.

Pro-Pac is de naam van de nieuwe serie zelfrijdende trilwalsen van Ingersoll Rand.

Reageer op dit artikel