nieuws

Vergoeding voor prive-gebruik telefoon en reiskosten opnemen in loonadministratie

bouwbreed

U heeft nog net voor de jaarwisseling de tijd om de vergoedingen voor telefoon en reiskosten op te nemen in de loonadministratie. Indien u met uw werknemer een vaste vergoeding heeft afgesproken en de telefoon prive-kosten van uw werknemer bedragen in 1994 minder dan – 660 dan moet u f. 497 als ‘loon in natura’ opnemen in de administratie.

Overstijgen de privekosten dit bedrag, noteer dan de werkelijke kosten. De zakelijke telefoongesprekken mag u altijd aan een werknemer onbelast vergoeden. Maar de werknemer moet die gesprekken met bewijsmateriaal onderbouwen.

Ook heeft u in december nog de tijd de verstrekte reiskostenvergoeding in uw administratie op te nemen en dat in de opgaaf aan de fiscus te melden. Controleer of u bij ziekte geen bovenmatige reiskostenvergoeding heeft verstrekt. De fiscus beschouwt een reiskostenvergoeding gedurende ziekteverzuim vanaf de derde maand als ‘bovenmatig’. Dit regime geldt ook voor andere kostenvergoedingen.

Voor vragen over accountancy en belastingzaken kunt u bellen met Paul Schol, Moret Ernst en Young Accountants, Arnhem. Tel. 085 – 209 500.

Reageer op dit artikel