nieuws

Tweede overname Kondor Wessels van aannemer binnen een week

bouwbreed Premium

De Kondor Wessels Groep (KWG) neemt De Bonth-Van Hulten in Nieuwkuijk over. Voor het beursfonds in Rijssen is dit de tweede aankoop binnen een week.

“Met de overname van De Bonth-Van Hulten (DBvH) vullen we onze witte vlek in het zuiden van Nederland in,” verklaarde H. J. Hazewinkel, lid raad van bestuur Kondor Wessels, tijdens de gister gehouden aandeelhoudersvergadering.

Bij DBvH werken 120 medewerkers, die een omzet realiseren van – 40 miljoen. “En we zijn winstgevend. De orderportefeuille voor volgend jaar heeft een niveau dat gelijk is aan de omzet van dit jaar”, verklaren de gebroeders De Bonth na afloop van de vergadering. “De aansluiting bij KWG is gelopen via onze adviseurs. Reeds geruime tijd waren we ons op de toekomst aan het bezinnen. Voor ons bedrijf betekent de aansluiting de mogelijkheid van verdere expansie in zuidelijk Nederland. Ongeveer 30% van de omzet is utiliteitsbouw, nog eens 30% is woningbouw en 25% is renovatie en onderhoud.”

Net als de overname van infra-bouwer Elja Nieuwe Beheer, gedaan eerder deze maand, zal de aankoop van DBvH op 1 januari 1995 worden geeffectueerd. Ook hier geschiedt de aankoop deels in aandelen KWG en contanten. De Bonth’s “We willen verder met het bedrijf en we zijn nog jong. Dat is de reden geweest om voor deze vorm van betaling te kiezen.”

Russen

Op de vergadering deed D. Wessels, lid van de raad van bestuur KWG, tussen neus en lippen een miljarden po in het vroegere Oost-Duitsland uit de doeken. Het blijkt dat de aannemer deel neemt in een consortium dat het ‘spookstadje’ Wunsdorff moet gaan opknappen. Vroeger woonden hier 56.000 Russische militairen. De Duitse overheid heeft na het KWG onder andere Holzmann Hochtief en De Duitse Bank gevraagd mee te doen. “De regering levert de grond en het consortium pakt de renovatie etc. aan,” aldus Wessels, die hoopt dat de regering volgend voorjaar groen licht zal geven. “Het po heeft een looptijd van tien jaar. Wij zullen ons richten op renovatie en nieuwbouw van woningen.”

Wessels met trots: “We zijn gevraagd omdat we een goede Duitse bouwer zijn, met een Nederlandse moeder.”

Geld nodig

Om de groei in Nederland en Duitsland goed te ke realiseren voert men met de Nationale Investeringsbank gesprekken voor het verkrijgen van een AA-krediet. Hazewinkel: “Hiermee krijgen we extra spek op ons eigen vermogen. Er bestaan geen plannen voor uitbreiding van het aandelenpakket.”

Reageer op dit artikel