nieuws

Twee winnaars ontwerp Kanzler- gebouw in Berlijn

bouwbreed

Twee Berlijnse architectenbureaus wonnen de eerste prijs in de prijsvraag voor het Kanzler-gebouw. Charlotte Frank met Axel Schultes en bureau Kruger, Schuberth Vandreike ontvingen een gedeelde eerste prijs.

De Bondeskanzler beslist zelf welk ontwerp wordt gerealiseerd. Ondersteund door de juryvoorzitter architect Kurt Ackermann zal hij met beide ontwerpteams overleggen. Architect Oswald Mathias Ungers kreeg de derde prijs.

In totaal was DM 833.000 voor zeven prijzen beschikbaar. De beide eerste prijs winnaars delen daarvan DM 330.000.

De Kanzlerij moet in 1999 gelijk met het Rijksdaggebouw gereed komen.

De bouw van het 20.000 m2 grote complex begint om 1997. Het complex voor 520 medewerkers vergt een investering van DM 250 miljoen.

Reageer op dit artikel