nieuws

Stable Boy universeel oppermachientje

bouwbreed

De Stable Boy is een bijzonder schrankladertje van Belgisch makelij dat door zijn compacte constructie en beweeglijke draagarm voor werktuigen, voor tal van werkzaamheden is in te zetten.

Voorzien van een stenenklem, rolveger, laadbakje en vorkenbord laat de Stable Boy zich met name door straatmakersbedrijven uitstekend gebruiken als een onvermoeibaar oppermachientje. Ondanks zijn geringe lengte van slechts anderhalve meter en een breedte van 75 cm biedt deze werktuigdrager niettemin nog ruimte voor een bedienings staanplaatsje achterop.

De gebogen hefarm die hoog op de machine scharnierend aangrijpt biedt bij gebruik van een laadbakje een loshoogte van 2,35 meter. Met een stenenklem of palletvorken aan de arm ke daarmee steenpakketten van de vrachtauto worden genomen. Vanuit de laagste positie van de arm komt de Stable Boy tot een maximum hefvermogen van 400 kg. Onder normale werkomstandigheden verleent het eigen machinegewicht van ca. 580 kg voldoende stabiliteit voor het hanteren van lasten van 250 kg tot maximale hefhoogte van 2250 mm.

Voor het aandrijvend vermogen zorgt een Honda GX390 benzinemotor van 9,5 kW – 13 pk. Ook hoveniersbedrijven ke met deze machine geholpen zijn wanneer een ripper, grondboor, dozerblad, sleuvengraver of bomenklem wordt gemonteerd.

De hydrostatische aandrijving op alle vier de wielen levert een maximum rijsnelheid van 6.30 km/h.

Voor montage van verschillende aanbouwwerktuigen is de Stable Boy uitgerust met een snelkoppelsysteem.

Reageer op dit artikel