nieuws

Schelde Groep aast op bouw werf in Abu Dhabi

bouwbreed Premium

De Koninklijke Schelde Groep (scheeps- en ketelbouw) maakt kans op een order uit de Golfstaat Abu Dhabi. De bouwer van marinefregatten maakt deel uit van een Nederlands consortium dat in de race is voor het leveren van twee fregatten en voor het bouwen van een onderhoudswerf voor marineschepen.

Een woordvoerder van de Koninklijke Schelde Groep bevestigde dat er contacten zijn tussen Abu Dhabi, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten (VAE), en het bedrijf.

Hij wilde niet zeggen wie er nog meer deel uitmaken van het Nederlandse consortium. Ook is het volgens hem nog lang niet zeker dat de opdrachten gecombineerd worden vergeven. Volgens plaatselijke ingewijden wil Abu Dhabi volgende week de opdracht geven voor de bouw van de onderhoudswerf, waarmee een bedrag van ruim f.350 miljoen is gemoeid.

Reageer op dit artikel