nieuws

Rollmops en Probst een paar apart

bouwbreed

Met een hydraulische hefarm op de plaats van de bekende klem voor het transport van steenpakketten, is voor de Rollmops oppermachine bij het mechanisch straten een belangrijk bredere inzet weggelegd. Onlangs werd dit wendbare karretje gedemonstreerd in combinatie met een Probst hydraulische stenenklem. Deze HVZ stenenklem wordt door middel van de hydrauliek van de Rollmops gevoed en laat zich instellen op het verwerken van verschillende typen betonklinkers. Bij het gebruik van deze bestratingsmachine is te kiezen voor het werken met een of twee man. Het rijden met de machine en positioneren van de klem wordt door de machinist zelf gedaan of de machinist bestuurt en bedient de Rollmops terwijl een tweede man de klem hanteert.

De hefarm is met behulp van een hydraulische cilinder in hoogte in te stellen. De hoogte waarop de klem kan worden gebracht is voldoende om de stenen van de tas te nemen. Deze Duits-Belgische combinatie van stenenklem en oppermachine levert een snelle en goed wendbare vlijmachine.

Reageer op dit artikel