nieuws

Rijkswaterstaat zag iemand over ’t hoofd

bouwbreed Premium

Directie Noord-Nederland van Rijkswaterstaat gaat voor een bewoner in de omgeving van Heerenveen een bijna een kilometer lange verharde weg aanleggen. De verdubbeling van rijksweg 32 Heerenveen-Leeuwarden en de verdwijning van de oude oversteek isoleert de bewoonster van een boerderij dusdanig van de bewoonde wereld dat een nieuwe ontsluiting moet worden gemaakt.

Rijkswaterstaat was er veel aan gelegen om het pand van de 69-jarige bewoonster te kopen. De partijen konden het echter niet eens worden over de prijs. De bewoonster wilde daarom dat Rijkswaterstaat voor haar een nieuwe oversteek of een tunnel onder de weg zou realiseren. Daar wilde de rijksdienst niet aan. Aangezien onteigening niet mogelijk was, rest Rijkswaterstaat niets anders dan een verharde, openbare ontsluiting te maken.

Reageer op dit artikel