nieuws

Hefapparatuur Automac heeft eigen vacuumpomp

bouwbreed

Automac GmbH en Co KG uit het Duitse Esterwerda heeft zich gespecialiseerd in vacuumhefapparatuur voor het hanteren van zware betonprodukten in de vorm van klinkers, tegels, platen, banden en afvoergoten.

De apparatuur werkt hydraulisch en is, in tegenstelling tot andere systemen, daartoe uitgerust met een eigen geintegreerde vacuumpomp. Dat betekent dat de dragermachine (en dat kan zijn een hydraulische graafmachine, shovel, mobiele kraan of autolaadkraan ) voor de voeding van de hefapparatuur niet behoeft te worden uitgerust met een extra hydraulische unit . Koppeling direct op het hydraulische systeem van de machine is voldoende. Het Automac leveringsprogramma omvat een aantal apparaten van uiteenlopende grootte en capaciteit, met een eigen massa varierend van 90 kg tot 200 kg.

De hefcapaciteit van de kleinere hefapparaten beweegt zich van 550 tot ca. 1100 kg, voldoende voor het opnemen en verwerken van klinker- en tegelmateriaal.

Zware betonplaten, zoals Stelcon platen, laten zich beter hanteren door de VLG 2000 en VLG 3000 die gewichten van 2 en 3 ton aanke.

Automac VLG R-3000 hydraulisch hefapparaat bij het plaatsen van een zware betonplaat.

Reageer op dit artikel