nieuws

Controle belastingdienst bouwwerk Kop van Zuid

bouwbreed Premium

De Belastingdienst in Rotterdam heeft gisteren in alle vroegte de Kop van Zuid bezocht. Met een team van twintig mensen werden de bouwvakkers, die werken aan de rechtbank en het belastingkantoor naar hun legitimatie gevraagd.

“Doel is om via deze kleine prikactie te bereiken dat dit grote werk vrijblijft van malafide onderaannemers,” aldus een van de controleurs. Gezien de grote bouwopgave voor de komende tien jaar, meer dan f. 10 miljard, is er voor de Kop van Zuid een speciale opsporingsdienst opgericht. Hierin functioneren naast de Belastingdienst/Fiod onder andere het SFB, politie en de I-SoZaWe. Deze dienst heeft inmiddels inzage gehad in de bouwboekhouding van de aannemers van de Erasmusbrug. De twee aannemers van de rechtbank en het belastingkantoor, Dura en Van Eesteren, stonden achter de actie, die wel was aangekondigd bij de directies. “Prima zaak. Op deze wijze kun je malafide aannemers aanpakken,” is de reactie van ir. G.J. Woudenberg, directeur van Van Eesteren. “Ik heb overigens niet de illusie dat, ondanks de Wet Ketenaansprakelijkheid, de keten onderaannemers vrij kan blijven van malafide bedrijven. Voor dit probleem heb ik geen oplossing.” De Belastingdienst in Rotterdam is de te maanden vrij actief bezig op bouwplaatsen. Eerder werden soortgelijke acties uitgevoerd bij het Stadion Feijenoord en het Per Plus-po van de Shell.

Reageer op dit artikel