nieuws

Boete voor aanrijden wegwerker

bouwbreed

De rechtbank in Dordrecht heeft gisteren de 51-jarige vrachtwagenchauffeur H. van W. uit Woudenberg veroordeeld tot duizend gulden boete voor het aanrijden van een wegwerker op de A-27 bij Vianen. Tegen Van W. was 140 uur onbetaald werk geeist. Bovendien vorderde de officier van justitie een jaar voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid en f. 2500 boete.

De straf viel lager uit omdat de rechtbank niet bewezen achtte dat Van W. in de nacht van 18 op 19 oktober 1993 door zijn schuld zwaar lichamelijk letsel heeft veroorzaakt. Wel vond de rechtbank dat Van W. zich aan een “ernstige verkeersfout” heeft schuldig gemaakt door in een moment van onoplettendheid op de wegwerker in te rijden. Het 26-jarige slachtoffer raakte bij de aanrijding zwaar gewond aan beide benen. Hij is inmiddels weer op. Twee weken geleden pleitte hij voor extra veiligheidsmaatregelen bij wegwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel