nieuws

Bewoners Oostvoorne niet ontvankelijk in geluidsgeschil

bouwbreed

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag heeft een aantal bewoners van huizen langs de Parnassialaan in Oostvoorne niet-ontvankelijk verklaard in een geluidskwestie rond nieuwbouwwoningen bij hen in de buurt.

Uit deze uitspraak blijkt dat er ondanks het industrielawaai uit Europoort en van de Maasvlakte nog voldoende nieuwbouwmogelijkheden blijven in Oostvoorne. Op grond van de Wet geluidshinder mogen nieuw te bouwen woningen niet meer dan een bepaalde hoeveelheid geluid tegen de gevel krijgen. Uit de Europoort en van de Maasvlakte komt zo veel lawaai dat er in grote delen van Oostvoorne eigenlijk geen nieuwbouw gepleegd zou ke worden.

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland ke echter ontheffing verlenen van de bepalingen van de Wet geluidshinder en dan is nieuwbouw wel mogelijk. In het geval van een nieuwbouwpo op het door de Parnassialaan, de Zeedistellaan en de Gentianenlaan perceel verleenden GS een dergelijke ontheffing. Bewoners van reeds bestaande woningen langs de Parnassialaan stapten naar de Raad van State om het besluit van GS aan te vechten. Hun beroep is nu echter door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard omdat ze niet direct geraakt zouden worden door het besluit van GS. De ontheffing is namelijk niet voor hun woningen verleend, maar voor de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel